28 Ρουμάνους πυροσβέστες υποδέχτηκε στη χώρα ο Χρ. Στυλιανίδης

Πυροσβέστες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία θα βρίσκονται στην Ελλάδα όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Σήμερα (2/7), πραγματοποιήθηκε τελετή έναρξης του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών στη χώρα μας, με την άφιξη 28 Ρουμάνων πυροσβεστών. 

Οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες θα έχουν πάντοτε μαζί τους έναν Έλληνα αξιοματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα λειτουργεί σαν σλυνδεσμος μεταξύ αυτού και των Ελλήνων πυροσβεστών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη οργάνωση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βαλέριας Δολαψάκη, ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υποδέχθηκε την αποστολή των Ρουμάνων, που αριθμεί 28 πυροσβέστες, 5 επιχειρησιακά και 3 βοηθητικά οχήματα. «Οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους και θα βρεθούν μαζί στο πεδίο της μάχε με τις φωτιές», δήλωσε ο Υπουργός.
28 Ρουμάνους πυροσβέστες υποδέχτηκε στη χώρα ο Χρ. Στυλιανίδης
Άριστη συνεργασία και οικογενειακό κλίμα επικρατεί ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους πυροσβέστες, ειδικά ύστερα από την πολύτιμη βοήθειά τους, κατα τη διάρκεια των πυρκαγιών πέρυσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος