25η Μαρτίου: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή έπαρσης της σημαίας (video)

Η Ελλάδα και ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζουν σήμερα τα 200 χρόνια από την εθνική Παλιγγενεσία του 1821 ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Ένας εορτασμός, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τις οπoίες επιβάλλει η πανδημία θα έχει περιορισμούς, αλλά δεν θα στερηθεί της λαμπρότητας που απαιτεί η επέτειος, όπως είπε και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας “παρά τις δυσκολίες δεν συσκοτίζεται και δεν μικραίνει η σημερινή μέρα”. Το κοινό μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τις λαμπρές εκδηλώσεις και κυρίως τη μεγάλη παρέλαση, που φέτος ειδικά θέλει να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ωστόσο οι δυνατές εικόνες, για άλλη μια χρονιά θα φτάσουν μέσω της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά του κόσμου, όπου υπάρχουν Έλληνες.

Το πρόγραμμα άνοιξε και επίσημα το πρωί στις 8:00 με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σε μια συγκινητική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

25η Μαρτίου: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή έπαρσης της σημαίας (video)

Δείτε το βίντεο από την τελετή

Τον εθνικό ύμνο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

25η Μαρτίου: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή έπαρσης της σημαίας (video)

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

25η Μαρτίου: Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή έπαρσης της σημαίας (video)

Στις 09:20 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τόσο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και από τους υψηλούς προσκεκλημένους εκπρόσωπους χωρών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία.

Πρώτη κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ακολούθησαν οι ξένοι ηγέτες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν και η Υπουργός ‘Αμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.
Ακολουθώντας το τελετουργικό η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, καθώς και τους Εθνικούς Ύμνους των χωρών των υψηλών προσκεκλημένων που κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ άγημα της Προεδρικής Φρουράς απέδωσε Τιμές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους ξένους ηγέτες.

Στην τελετή κατάθεσης στεφάνων παρέστησαν επίσης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Κατόπιν τα βλέμματα στράφηκαν στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφωθηκαν οι εκδηλώσεις.

Η ημέρα κλείνει στις 18:41 με την επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το πυροβολείο του Λυκαβηττού οι τελευταίες 21 χαιρετιστήριες βολές.

Διαβάστε επίσης Η μεγάλη γιορτή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Συμβολισμοί και μηνύματα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος