Πειραιάς: Έληξε η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Έληξε στις 09:00 η απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται πλέον κανονικά.

Πειραιάς: Έληξε η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίωνΝωρίτερα, μέλη της ΠΕΝΕΝ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν συμβολικό μπλόκο έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξοπλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Τελικά οι απεργοί μετά από σύσκεψη αποφάσισαν την λήξη της κινητοποίησης τους επιρρίπτοντας ευθύνες για την ταλαιπωρία των επιβατών στην εργοδοσία και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Πλακιωτάκης: Λανθασμένη η πρακτική του Σωματείου, που στρέφεται κατά των επιβατών

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. «Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», σημείωσε ο υπουργός.

Χθες το πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε την εξαγγελθείσα απεργία παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, ενώ άλλα 12 ναυτεργατικά σωματεία, μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίησή τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, μετά τη σχετική απόφαση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» ανέφερε αρχικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος το σωματείο είχε ενημερώσει εδώ και 9 μέρες.

Από την πλευρά ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζήτησε χθες με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Δεκάδες επιβάτες που δεν είχαν πληροφορηθεί για την απόφαση που ελήφθη αργά χθες το βράδυ, βρέθηκαν από το πρωί στο λιμάνι, περιμένοντας να ταξιδέψουν. Τελικά τα δρομολόγια από τις 09.00 ξεκίνησαν κανονικά.

Ρεπορτάζ Μ. Σκανδάλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος