24ωρη απεργία στις 21 Μαρτίου πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας, 24ωρη απεργία από το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Στη στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «αποφάσισε να αναδείξει και να προβάλει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους τομείς του κράτους Πρόνοιας και Υγείας, με δράσεις και κινητοποίηση την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας.


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά την αποχή από την άσκηση των καθηκόντων των Κοινωνικών Λειτουργών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να συμμετάσχουν στην 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει για την
Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.).

24ωρη απεργία στις 21 Μαρτίου πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος


Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι πολύ σοβαρό και κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Ενδεικτικά αναφέρεται πώς, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., που αποτελούν τις κατεξοχήν υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας και επείγουσας κοινωνικής φροντίδας συνεχώς, άμεσα ή έμμεσα μεταβιβάζονται στους Κοινωνικούς Λειτουργούς νέες αρμοδιότητες, συχνά αλλότρια καθήκοντα, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να καλύψουν ανάγκες πολιτών σε αναλογία ενός κοινωνικού λειτουργού ανά 60.000 κατοίκους ή/και περισσότερους, ή ανά 400 ή/και περισσότερους ωφελούμενους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος