10 χρόνια ΕΟΠΠΥ: Τα οφέλη των πολιτών και τα λάθη του Οργανισμού – Διαμαρτυρία από υγειονομικούς

Εεπετειακή εκδήλωση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας από τον ΕΟΠΥΥ, δέκα χρόνια προσφοράς σε έντεκα εκατομμύρια πολίτες πραγματοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Δέκα χρόνια προσφοράς σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια πολίτες, συμπλήρωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο γνωστός ΕΟΠΥΥ. Οι υπηρεσίες, τα οφέλη που αποκόμισε ο Έλληνας πολίτης, αλλά ποια είναι τα λάθη και οι παραλήψεις και η πορεία του Οργανισμού στο μέλλον, αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

«Ξεκίνησε η επετειακή εκδήλωση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας από τον ΕΟΠΥΥ, δέκα χρόνια προσφοράς σε έντεκα εκατομμύρια πολίτες. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των δικαιούχων και της κοινωνίας για το όραμα και τα σχέδια του Οργανισμού για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του» μετέδωσε η Ειρήνη Κυρίτση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έξω από το Πολεμικό Μουσείο έχουν συγκεντρωθεί από όλη την Ελλάδα υγειονομικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι διαγνωστικών εργαστηρίων, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι, εκπρόσωποι συλλόγων, άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι διεκδικούν κατάργηση του clawback, κατάργηση του τεχνητού χρέους που είναι πολλές χιλιάδες ευρώ. Μεταξύ των αιτημάτων των συγκεντρωμένων είναι η σύναψη συλλογικών συμβάσεων, αναπροσαρμογή των τιμών των εξετάσεων, ελεγχόμενη συνταγογράφηση και εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Με αυτό τον τρόπο οι εργαστηριακοί γιατροί εξέφρασαντην απόγνωσή τους. Ο Γιώργος Κουρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ, μίλησε με τους εκπροσώπους των συλλόγων και διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση στα αιτήματά τους.

«Η ανάγκη είναι η χρηματοδότηση, αλλαγή του συστήματος για να λειτουργεί εντός των πραγματικών δυνατοτήτων του με επιστημονικά κριτήρια και αλλαγή βεβαίως και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ» δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι «σε αυτά τα δέκα χρόνια θεωρώ ότι πρόοδος η οποία έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να αξιολογεί ποιοτικά τους ιδιώτες παρόχους με τους οποίους συμβάλλεται και ήδη ξεκινήσαμε και έχουμε τις πρώτες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τους ποιοτικούς δείκτες για τους αξονικούς τομογράφους και τους μαγνητικούς τομογράφους».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος