Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Συλλαλητήριο με στόχο το σταμάτημα του πολέμου στην Παλαιστίνη διοργανώνουν το Σάββατο 16/12, στις 2μμ πάρκο Ελευθερίας, από όπου θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, η Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Πακιστανική κοινότητα Ελλάδας, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές: «Καταγγέλλουμε τη γενοκτονία που διαπράττει ο στρατός του Ισραήλ σφυροκοπώντας τη μαρτυρική Γάζα, δολοφονώντας χιλιάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά, απειλώντας να προχωρήσει σε μια νέα εθνοκάθαρση όπως το 1948. Απαιτούμε να σταματήσει η στήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει άμεσα κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού. Θέλουμε λεφτά για την Υγεία, την Παιδεία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για βόμβες και φρεγάτες στη Μέση Ανατολή. Όχι στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν στο πλευρό των Παλαιστίνιων σε όλον τον κόσμο μέχρι τη νίκη. Για Λευτεριά στην Παλαιστίνη, από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως: «Δυο μήνες τώρα, τα αεροπλάνα, οι βόμβες και οι πύραυλοι του ισραηλινού στρατού σφυροκοπούν συστηματικά τη μαρτυρική Γάζα. Η κλίμακα της καταστροφής είναι τόσο μεγάλη που συγκρίνεται πλέον με αυτήν που προκάλεσαν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στις γερμανικές πόλεις στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος