ΕΚΑ: Καταγγέλλει δύο απολύσεις “ενοικιαζόμενων” στην Εθνική Τράπεζα

“Με φαιδρά επιχειρήματα, όπως η ενδυμασία ή πολλές αναρρωτικές άδειες, η εταιρεία ενοικίασης προχώρησε στις απολύσεις των δύο φυλάκων που εργάζονταν για μεγάλο διάστημα στην τράπεζα”, σημειώνει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας, αναφερόμενο σε δύο απολύσεις εργαζομένων που εργάζονται ως ενοικιαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα.

Το ΕΚΑ σχολιάζει πως: “Πρόκειται άλλωστε για μια εταιρεία που χρειάστηκαν συστηματικές παρεμβάσεις από το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, επιστολές προς τη Διοίκηση της Τράπεζας, ανακοινώσεις στους χώρους δουλειάς: Μαγούλα κλπ) για να συμμορφωθεί με  την ισχύουσα εργατική νομοθεσία όπως:

   – να πληρώνει τους εργαζόμενους μέσω τραπεζικού λογαριασμού,
    -να δίνει όλα τα ρεπό με βάση το πενθήμερο και όχι ένα ρεπό κάθε 10 ημέρες,
    -να δίνει 21 ημέρες άδειας τον χρόνο και όχι 10.

Επειδή λοιπόν, οι παραπάνω συνάδελφοι ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους και για την ύπαρξη Σωματείου, ήταν άκρως ενοχλητικοί και έπρεπε να απομακρυνθούν πάση θυσία. Απολύθηκαν προς παραδειγματισμό των υπολοίπων”.

Tέλος το ΕΚΑ τονίζει πως: “Ζητάμε άμεσα την ανάκληση των απολύσεων, το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης να γίνεται σεβαστό και για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους, και υπενθυμίζουμε το πάγιο αίτημα του ΕΚΑ για μόνιμο προσωπικό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος