ΕΚ: Συζήτηση με τους ηγέτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για την μείωση των εντάσεων

Σήμερα Τρίτη, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θα συναντηθεί με την τριμερή Προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για να συζητήσει τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η πολιτική κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ολοένα και πιο τεταμένη, με την εθνικιστική και αυτονομιστική ρητορική και τον ακτιβισμό να συνεχίζουν να απειλούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ακεραιότητα της χώρας, καθώς και να υπονομεύουν τη λειτουργία των κρατικών της θεσμών.

Μαζί με τους ευρωβουλευτές στη συζήτηση θα είναι ο Πρόεδρος και τα μέλη της τριμερούς Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Θα λάβει μέρος και ο Πρόεδρος της Βουλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, και όλοι οι συμμετέχοντες εκτός από τον κ. Komšić αναμένεται να παραστούν αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Σε ψήφισμα για την εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας που εγκρίθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, το Κοινοβούλιο ζήτησε στοχευμένες κυρώσεις κατά του κ. Dodik για υπονόμευση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησε επίσης συζήτηση στην ολομέλεια για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις 8 Μαρτίου, στην οποία ο ευρωβουλευτές εξέθεσαν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα. Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να ψηφίσει την τελευταία της έκθεση αξιολόγησης για τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του έτους, ακολουθούμενη από ψήφισμα της Ολομέλειας.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος