EK Ρομπέρτα Μετσόλα: Ο Πούτιν θα ανακαλύψει ότι δεν είναι εύκολο να καταστείλει την αλήθεια

Καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία το τίμημα της παράνομης εισβολής του Πούτιν μεταφράζεται σε θανάτους αμάχων και την αναστάτωση της δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης, τόνισε σήμερα κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα.

Υπογράμμισε πως «εξαγριωνόμαστε όλο και περισσότερο, θυμώνουμε όλο και περισσότερο με κάθε βλήμα που πέφτει πάνω στην Ουκρανία και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το λαό της. Οι δήμοι μας οι κυβερνήσεις μας έχουν εφαρμόσει πρακτικά τις ευρωπαϊκές αξίες, έχουν καλωσορίσει πάνω από 1 εκ. πολίτες πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα τεθωρακισμένα των Ρώσων». «Σε όλο τον κόσμο αλλά και στη Ρωσία» συνέχισε «έχουν κατέβει οι άνθρωποι στο δρόμο για να καταδικάσουν την εισβολή του Πούτιν για να πουν στους εισβολείς του Κρεμλίνου να σταματήσουν τις δολοφονίες να απαιτήσουν την ελευθερία να απαιτήσουν οι φωνές των παιδιών να πάψουν να πνίγονται από τον βρόντο των βομβών του Πούτιν του οποίου η προπαγάνδα λέει ότι είμαστε κατά των Ρώσων». «Δεν είμαστε Αντιρώσοι», τόνισε με έμφαση η κ. Μετσόλα σημειώνοντας οτι «αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει επιπλέον το τεράστιο θάρρος που απαιτείται για να αντισταθεί κανείς. «Γνωρίζουμε», είπε, «την Ρωσία του Ναβάλνι του Νέντσοφ, του Μαγκνίτσκι και των χιλιάδων ανθρώπων που πολεμούν τις και αντιστέκονται τις τελευταίες μέρες και το μήνυμα είναι πως «ο Πούτιν δεν είναι η Ρωσία».  Είναι οι θαρραλέοι και περήφανοι πολίτες της Ρωσίας που παρά την απειλή της φυλακής και της άγριας καταστολής αντιστέκονται. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν την ειρήνη με χειρόγραφα σλόγκαν και πλακάτ και αυτό τους οδηγεί στην φυλακή. Μάλιστα σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπάρχουν αναφορές ότι πάνω από 30.000 άνθρωποι σε πάνω από 140 πόλεις της Ρωσίας έχουν φυλακιστεί επειδή μίλησαν κατά της εισβολής και μόλις χθες 4700 άτομα συνελήφθησαν που αντιστέκονται υπό σκληρότερες συνθήκες δείχνοντας στον κόσμο ποιο είναι το ότι το πραγματικό πρόσωπο της Ρωσίας. Και αυτό δεν είναι το πρόσωπο του Πούτιν, όπως είπε.

Προειδοποίησε μάλιστα πως αυτοί οι πολίτες μπορεί σήμερα να καταδικαστούν έως και σε 15 χρόνια φυλάκισης με τους δυο νόμους που ψηφίστηκαν στις 4 Μαρτίου στη Ρωσία, ποινικοποιόντας όχι μόνο εκείνους, που διαμαρτύρονται κατά του πολέμου αλλά και ενημερώνοντας για τον πόλεμο αντίθετα με τις επίσημες πληροφορίες των ρωσικών αρχών. «Ο Πούτιν θα ανακαλύψει ότι δεν είναι εύκολο να καταστείλει κάνεις την αλήθεια και εγώ θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας με όλους τους ειρηνικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της εισβολής και να αντισταθούν δημοσίως» διατράνωσε στην δήλωση της η κ. Μετσόλα.

Απηύθυνε εκ μέρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έκκληση προς τις ρωσικές αρχές να αποφυλακίσουν όλους εκείνους που έχουν φυλακίσει άδικα, να δώσουν χώρο για την ελευθερία της έκφρασης, και να σταματήσουν να τρομοκρατούν και να εκφοβίζουν τους διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί κυματίζει στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εδώ στο Στρασβούργο η σημαία της Ουκρανίας, στην αίθουσα τύπου μαζί με την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τοποθετηθεί και η Ουκρανική, ενώ σχεδόν όλοι οι ευρωβουλευτές φορούν στο πέτο τους κορδέλα με τα χρώματα της Ουκρανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος