ΕΚ: Οι τρέχουσες και μελλοντικές ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ ΕΕ-ΗΒ θα πρέπει να ενισχυθούν με προσωρινή οικονομική βοήθεια

Για να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από το πρόγραμμα Erasmus+, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει τα προσωρινά καθεστώτα βοήθειας.

Με ψήφισμα τους τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζουν ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές ανταλλαγές θα πρέπει να ενισχυθούν με προσωρινή οικονομική βοήθεια, ιδίως για να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό υπόβαθρο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει μέτρα υποστήριξης που θα μπορούσαν να μετριάσουν τις συνέπειες της αποχώρησης του ΗΒ, για παράδειγμα με ένα προσωρινό πρόγραμμα κινητικότητας βοήθειας για φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ΕΕ που επιθυμούν να σπουδάσουν και να κάνουν πρακτική άσκηση στο ΗΒ, ενώ οι φοιτητές της ΕΕ που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιμετωπίζουν υψηλότερα δίδακτρα ως αποτέλεσμα της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου χρειάζονται ιδιαίτερα βοήθεια.

Τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δείξει ενδιαφέρον για μελλοντική συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ΕΕ, ενώ και η ΕΕ παραμένει ανοιχτή σε μελλοντικές συνεργασίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ