ΕΚ: Με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο Τετάρτη η συζήτηση για τα Pandora Papers

Αύριο Τετάρτη στις 4 ώρα Ελλάδος θα συζητηθούν εκτάκτως στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι αποκαλύψεις των Pandora Papers.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση των αποκαλύψεων παράλληλα με δηλώσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις επιπτώσεις στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της φοροδιαφυγής και της αποφυγής τους.

Η θέση όμως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεδομένης μιας δεύτερης σειράς αποκαλύψεων  στα μέσα του μήνα, αναμένεται να εγκριθεί σε σχετικό ψήφισμα στην δεύτερη Ολομέλεια του Οκτωβρίου που ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των ελληνικών ονομάτων και εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των Pandora Papers ξεπερνούν τα 400.

Εν τω μεταξύ εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε για την επόμενη Ολομέλεια η συζήτηση για τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις αυξημένες προσπάθειες που αφορούν στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στρασβούργο: Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος