ΕΚ: Η ευρωπαϊκή νεολαία συναντάται για το μέλλον της

Νέοι από ολόκληρη την ΕΕ, συναντώνται αύριο στο Στρασβούργο και στο Διαδίκτυο προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης. Με σύνθημα «Το μέλλον μάς ανήκει», η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία θα φιλοξενήσει δεκάδες δραστηριότητες, συζητήσεις και εργαστήρια, καθώς και αθλητικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές παραστάσεις και συναυλίες.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται για πρώτη φορά με αυτόν τον υβριδικό τρόπο, έχει ως κεντρικό θέμα το περιβάλλον και την  αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενόψει και της διάσκεψης COP26 που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στους χώρους του Κοινοβουλίου, στο χωριό της συνάντησης και στο διαδίκτυο, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ακτιβιστές, «influencers», καθώς και ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, αρμόδιοι και εμπειρογνώμονες, ενώ τα κυριότερα θέματα θα είναι η ψηφιακή δημοκρατία, η καταπολέμηση των διακρίσεων, το μέλλον της αγοράς εργασίας μετά την πανδημία του κορονοϊού, η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, οι κοινωνικές ανισότητες και η προετοιμασία της διάσκεψης COP26.

Στην κορυφή της ατζέντας της ΕΥΕ 2021 θα βρεθούν επίσης οι εξωτερικές υποθέσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη Σβετλάνα Τσιχανόφσκαγια, ηγετική μορφή της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας που βραβεύτηκε με το Βραβείο Ζαχάρωφ το 2020, καθώς και με τον Όλεγκ Σέντσοφ, Ουκρανό σκηνοθέτη που βραβεύτηκε με το Βραβείο Ζαχάρωφ το 2018.

Η  συνάντηση αποτελεί τμήμα των διαβουλεύσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους νέους στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Από τον Μάιο του 2021 και σε συνεργασία με οργανώσεις νεολαίας από ολόκληρη την Ευρώπη, στην πλατφόρμα youthideas.eu συγκεντρώθηκαν ιδέες νέων ανθρώπων για το μέλλον της Ευρώπης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες αυτές στο πλαίσιο εργαστηρίων συζήτησης. Οι προτάσεις που θα προκύψουν από τις συζητήσεις θα τεθούν σε δημόσια ψηφοφορία στη διάρκεια της ΕΥΕ 2021. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν με τη μορφή έκθεσης στα μέλη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και θα τροφοδοτήσουν τις πολιτικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν εκεί.

Στρασβούργο: Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος