ΕΚ: Αναμενόμενες επανεκλογές προεδρείων στις θεματικές πολιτικές επιτροπές της Ευρωβουλής  

Χωρίς εκπλήξεις και με ευρεία συναίνεση συνεχίστηκαν οι διαδικασίες εκλογής των νέων προεδρείων στις θεματικές επιτροπές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για το δεύτερο μισό της νομοθετικής λειτουργίας του.

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ο Ντειβιντ Μακ Αλιστερ

Ο γνωστός Γερμανός ευρωβουλευτής Νταβιντ Μακαλιστερ θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, μέχρι το τέλος της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου, ύστερα από την επανεκλογή του δια βοής από τα μέλη της επιτροπής

Ο ίδιος τόνισε μετα την επανεκλογή του ότι « η επιτροπή υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες για την οικοδόμηση της ενότητας της ΕΕ και την ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Ας συνεχίσουμε να παίζουμε ενεργό ρόλο», είπε μετά την ψηφοφορία.

Η Karima Delli επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών

Την νυν προεδρεύουσα Καρίμα Ντέλι επανεξέλεξαν ως πρόεδρο της επιτροπής για το δεύτερο μισό της κοινοβουλευτικής περιόδου του ΕΚ η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις της τόνισε πως «τόσο οι μεταφορές όσο και ο τουρισμός αντιμετωπίζουν μεγάλα διακυβεύματα: τον αντίκτυπο της κρίσης του Covid-19 στις κοινωνίες μας και τις συνέπειες στις θέσεις εργασίας, καθώς και την κλιματική έκτακτη ανάγκη», και συμπλήρωσε λέγοντας πως σε περίπτωση που χρειάζεται ακόμη μια υπενθύμιση, ο τομέας των μεταφορών είναι απολύτως βασικός για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πράγματι παράγει το 25% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και είναι ο μόνος τομέας όπου οι εκπομπές CO2 έχουν αυξηθεί από το 1990. Ο ρόλος μας θα είναι ουσιαστικός», πρόσθεσε.

Επανεξελέγη Πιέρ Καρλεσκιντ ως Πρόεδρος της Επιτροπή Αλιείας  

Η Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανεξέλεξε επίσης δια βοής τον Πιέρ Καρλεσκιντ ως πρόεδρο της επιτροπής  και για το δεύτερο μισό της κοινοβουλευτικής περιόδου, τη Δευτέρα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος υπογράμμισε πως «το 2022 θα διαδραματίσουμε βασικό ρόλο στην αξιολόγηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Ως ευρωβουλευτές, άμεσοι εκπρόσωποι των ευρωπαίων πολιτών, πρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις απόψεις μας για να στείλουμε σαφή μηνύματα για τους αλιευτικούς πόρους, την υδατοκαλλιέργεια και το θαλάσσιο περιβάλλον, ώστε το 2030 να γιορτάσουμε πολλές επιτυχίες. Θα είμαι στην ευχάριστη θέση να διευθύνω το έργο μας».

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος