Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικής ομάδας “Διαύλου”

Με την έναρξη των μαθημάτων της ομάδας φωτογραφίας που εντάσσονται  στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων  που διοργανώνει και εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό της η διεύθυνση Πολιτισμού, πραγματοποιούνται την Παρασκευή  20 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στο «Δίαυλο», με φωτογραφίες – δημιουργίες των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας, που δραστηριοποιείται στο Κέντρο.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και συμμετέχουν φωτογράφοι που αποτελούν νέα και παλαιότερα μέλη της ομάδας φωτογραφίας.

Εκθέτουν οι: Αλιμήση Ρενέ, Αντωνοπούλου Άντζελα, Βόντζος Γιώργος, Ζωγράφου Κατερίνα, Καζεπίδης Βασίλης, Καζεπίδου Μαρία, Καρακασίδης Θεόδωρος, Πρίτσας Αλέξης, Χαρίλας Παναγιώτης,

Η έκθεση θα διαρκέσει  έως τις 22 Δεκεμβρίου  2015

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-20:30

Ιστορικό της φωτογραφικής ομάδας

Η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου ξεκίνησε να λειτουργεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του Διαύλου τις αρχές του 1992. Η αρχή έγινε μέσα από την προσπάθεια φίλων της φωτογραφίας σχεδόν χωρίς κανένα μέσα αλλά με πολύ φιλοδοξία και όνειρα για την προώθηση της φωτογραφίας στη πόλη. Στα χρόνια που κύλησαν, μέσα από τις τακτικές βδομαδιάτικες συναντήσεις και τα μαθήματα η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου μεγάλωσε, παγιώθηκε και οι στόχοι της έγιναν περισσότερο φιλόδοξοι.

Το ουσιαστικό που έχει προκύψει μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία δεν είναι μόνο η προσέγγιση του αντικειμένου της φωτογραφίας από τα μέλη της και η ευκαιρία που δόθηκε σε νέους φωτογράφους να εκθέσουν τη δουλειά τους αλλά οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στη ίδια της ομάδα. Αυτό οφείλεται και στη συνεχή αναβάθμιση των μαθημάτων που γίνονται πλέον με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών και με φωτογραφίσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, και στη διεύρυνσή τους σε πλατύτερα θέματα απ’ αυτά που θεωρούνται βασικά. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη συζήτηση πάνω σε φωτογραφίες και τις συχνές προβολές διαφανειών των μελών της η ομάδα κατακτά συνεχώς και καλύτερο επίπεδο φωτογραφιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος