Ένας νέος χώρος για τη δημιουργική απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, το Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο ΑμεΑ, που λειτουργεί σε ισόγειο χώρο επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 122, εγκαινιάστηκε το απόγευμα παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη.
Πρόκειται για μία δημοτική δομή που λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, απογευματινές ώρες, φιλοξενώντας δωρεάν άτομα με αναπηρία, ηλικίας από 18 ετών και πάνω.
Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 15 άτομα, με το Κέντρο να έχει δυναμική έως 25, ενώ στις σκέψεις του δήμου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και με πρωινή λειτουργία φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα σύγχρονο χώρο δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής ένταξης.
«Είναι ένα ειδικό κέντρο όπου παρέχει διασκέδαση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Οι αυτονόητες υποχρεώσεις μας γι αυτούς τους συμπολίτες μας είναι πολύ μεγαλύτερες», δήλωσε ο κ.Αγγελούδης, συμπληρώνοντας πως «είναι η πέμπτη, νέα, κοινωνική δομή που αποκτά ο δήμος Θεσσαλονίκης προς όφελος των πολιτών από τη στιγμή που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή».
Το «παρών» στο Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο έδωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ανέφερε πως «τα άτομα με αναπηρία ήταν, είναι και θα είναι οι συμπολίτες μας που πάντα θα χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας, είτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, είτε σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης». Υπογράμμισε, δε, πως το υπουργείο Ανάπτυξης και ο τομέας Έρευνας και Καινοτομίας μπορεί να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των ατόμων με αναπηρία.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος πρόσθεσε από τη μεριά του πως εκπληρώθηκε ένα χρέος «που έχουμε ως δήμος και ως κοινωνία της Θεσσαλονίκης προς τους συνανθρώπους μας με κάποια προβλήματα, αλλά πολλές δεξιότητες. Σε αυτόν τον χώρο αναδεικνύονται οι δεξιότητες μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική και διασκεδάζοντας δημιουργούν, αγαπούν τον εαυτό τους και σιγά σιγά εντάσσονται στην κοινωνία».
Τέλος, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε θέματα αναπηρίας, Σοφία Σκαμπαρδώνη, υπογράμμισε ότι πως στη συγκεκριμένη δομή, που μεταφέρθηκε σε καινούργιο χώρο, «καθημερινά είμαστε μια μεγάλη παρέα. Διοργανώνουμε ένα σωρό δράσεις με στόχο να αναδείξουμε τις δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος