Eγκαινιάστηκε η πρώτη επαγγελματική σχολή αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής στις φυλακές Κορυδαλλού

Για πρώτη φορά λειτουργεί στις φυλακές Κορυδαλλού επαγγελματική σχολή κατάρτισης στην τεχνητή αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, προσφέροντας στους κρατούμενους όχι μόνο εκπαίδευση, αλλά και επίσημη πιστοποίηση, που αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Η διευθύντρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δομών Κορυδαλλού, κα Κόντα, τονίζει: «Σήμερα εγκαινιάζουμε την πρώτη επαγγελματική σχολή κατάρτισης στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, που οδηγεί σε πιστοποίηση και προσφέρει πραγματικά εφόδια στους κρατούμενους για την επανένταξή τους».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο παρασκευαστηρίου, όπου οι κρατούμενοι εκπαιδεύονται πρακτικά και θεωρητικά. Ο κοινωνικός λειτουργός κ. Κοκκίνης εξήγησε: «Τώρα και ειδικά με την σχολή κατάρτισης που έχουμε φτιάξει θα έχουν και ένα πραγματικό εφόδιο, όπως είπε η κυρία διευθύντρια εκπαίδευσης, για να μπορούν να βρίσκουν και δουλειά. Το ζητούμενο είναι αυτό να μπορούν να έχουν ένα χαρτί στο χέρι τους για εργασία».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η σχολή δίνει τη δυνατότητα σε συγκεκριμένη κατηγορία κρατουμένων με καλή διαγωγή και εμπιστοσύνη να εργάζονται ακόμη και εκτός φυλακής, αναλαμβάνοντας τη διανομή του παραγόμενου άρτου σε νοσοκομεία, ιδρύματα και φοιτητικές εστίες στην Αττική. Όπως αναφέρει ο κ. Κοκκίνης: «Είναι οι μοναδικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα που προσφέρουν εξωτερική εργασία, με ειδική άδεια και αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης».

Η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, κα Μπούκη, προσθέτει: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα εγκαινιάζουμε μια πρωτοβουλία πολύ σημαντική, ύστερα από αρκετή προσπάθεια την ίδρυση του ΕΣΚ, η Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης. Οι απόφοιτοί μας θα μπορούν φεύγοντας από εδώ να πάρουν πιστοποίηση ώστε να απορροφηθούν στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και να λειτουργήσει ως μητρώο με τον ΟΑΕΔ, για να υπάρχει πιο εύκολη απορρόφησή τους από την επιχειρηματική ζήτηση».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει βασικά μαθήματα, ελεύθερα εκπαιδευτικά πακέτα και εκμάθηση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, με στόχο τη δια βίου μάθηση και μόρφωση των κρατουμένων. Η αίθουσα διδασκαλίας διαμορφώθηκε από αποθήκη, με τη βοήθεια του συλλόγου κρατουμένων, και περιλαμβάνει επίσης βιβλιοθήκη.

Η κα Μπούκη καταλήγει: «Η επανένταξη είναι ο τελευταίος σταθμός μετά την αποφυλάκιση και η σχολή αυτή αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία στην πράξη. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος