EEΔΑ: Aναγκαία συμπεράσματα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τη Μανωλάδα

Στον απόηχο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση της Μανωλάδας, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ικανοποίησή της, αλλά παρουσιάζει και τα συυμπεράσματά της.

EEΔΑ: Aναγκαία συμπεράσματα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τη ΜανωλάδαΣυγκεκριμένα η ΕΕΔΑ αναφέρει πως: “Η δικαίωσή μας μέσα από την συμβολή μας στην υποστήριξη και ανάδειξη της υπόθεσής αυτής κατά την πορεία της στα ελληνικά δικαστήρια, και βέβαια η δικαίωση των θυμάτων, δεν πρέπει να περιοριστεί σε ανταλλαγή συγχαρητηρίων και καταγγελιών. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στην χώρα μας:

– Την αποτροπή με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο της ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης.

– Την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης. Εξάλλου, στην ανεπάρκεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο”.

Σχετικές ειδήσεις:
Καταδικαστική απόφαση για τις «ματωμένες» φράουλες στη Μανωλάδα

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση της Μανωλάδας – Συνέντευξη στο ert.gr του Β. Κερασιώτη μέλους της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος