Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταδίκασε σήμερα μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες τα σχέδια του Ισραήλ να προκηρύξει διαγωνισμούς για την κατασκευή οικιστικών μονάδων στο πλαίσιο του προγράμματος «E1» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να δημοσιεύσει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την κατασκευή κατοικιών στο πλαίσιο του οικιστικού προγράμματος E1 είναι απαράδεκτη», δήλωσε σε ανάρτησή της στο X.
«Είμαστε αντίθετοι εδώ και καιρό σε αυτό το βήμα».
Η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιταλία εξέδωσαν την Πέμπτη κοινή δήλωση καταδικάζοντας το ισραηλινό σχέδιο.
The Israeli Government’s decision to publish construction tenders for the E1 settlement project is unacceptable.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 21, 2026
We have long opposed this step.
It undermines the two-state solution by dividing the West Bank and breaking the territorial continuity of the Palestinian… pic.twitter.com/oWUTRETYgz
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος