Δυσλειτουργίες λόγω έλλειψης προσωπικού στο “Αμαλία Φλέμιγκ”

Νέα χρονιά, παλιά προβλήματα και αναζήτηση λύσεων, φαίνεται πως είναι τα χαρακτηριστικά στον τομέα της Υγείας, καθώς η έλλειψη προσωπικού είναι το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους υγειονομικούς.

Το γεγονός δημιουργεί συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης στο προσωπικό, με αποτέλεσμα τα αιτήματα κάλυψης των κενών οθέσεων να είναι συνεχώς στην ατζέντα του υγειονομικού κλάδου.

Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2016, το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμιγκ”, έγραφε: “Είναι γνωστό πως χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγων, όχι μόνο τα χειρουργεία, αλλά και ολόκληρο το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο μας, το ήδη οξυμένο πρόβλημα, μετά από προγραμματισμένες αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις κλπ οξύνθηκε.

Με λύσεις ανάγκης, (πχ, μετάκληση ιατρού από άλλο Νοσοκομείο μόνο για τις εφημερίες), αλλά και υπέρ προσπάθεια των γιατρών που απέμειναν, επιχειρείται εδώ και καιρό να καλυφθούν τα κενά και να υπάρχει καθημερινά παρουσία αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο.Να πραγματοποιούνται τόσο τα προγραμματισμένα όσο και τα έκτακτα χειρουργεία.  Με αυτούς τους όρους όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει για πολύ κανένα Νοσοκομείο!.

Κανείς, και μάλιστα μεγάλος σε ηλικία εργαζόμενος δε μπορεί να ζήσει για πολύ με 10 -12 ενεργείς εφημερίες το μήνα! Το αποτέλεσμα είναι, μέχρι σήμερα το πρόγραμμα εφημεριών να “βγαίνει” με προοπτική μερικών ημερών και μετά πάλι με την ψυχή στο στόμα να αναζητείται γιατρός να εφημερεύσει”.

Φωτο αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος