Δύο νέες απελάσεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση, από την Ιταλία

Δύο απελάσεις υπόπτων από την Ιταλία για τρομοκρατική δράση, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Παράλληλα, την Τετάρτη απελάθηκε και ένας ιμάμης 51 ετών καθώς στα κηρύγματά του στην πόλη Βιτσέντσα χρησιμοποιούσε ακραίους, άκρως ανησυχητικούς, τόνους, σύμφωνα τα δημοσιεύματα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Αλφάνο, εξήγησε ότι ο κατάλογος των λεγόμενων “ευαίσθητων στόχων” που μπορεί να πληγούν από τρομοκρατικές επιθέσεις, αναθεωρείται συνεχώς, σε στενή συνεργασία με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αλλαγές που προκύπτουν.

Τέλος, αξιωματούχοι των καραμπινιέρων, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai, τόνισαν ότι «”κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει, σε αυτήν τη φάση, ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο» και γι’ αυτόν τον λόγο “χρειάζεται διαρκής εφαρμογή της στρατηγικής πρόληψης και συνεχής συλλογή χρήσιμων πληροφοριών”.

πηγή:ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος