Δράμα: Φωτογραφικό Εργαστήρι σε Δοξάτο και Αδριανή από την Ένωση Κυριών

Στους Δήμους Δοξάτου και Παρανεστίου «ανοίγεται» το φωτογραφικό εργαστήρι «Αποτυπώνοντας την Πραγματικότητα» της  Ένωσης Κυριών Δράμας , το οποίο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει στο ΚΑΠΗ Δοξάτου και το απόγευμα της ίδιας ημέρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Αδριανή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-60 ετών, και έχει ως βασικό στόχο την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των ανθρώπων που ζουν σε ακριτικές περιοχές μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν φωτογραφικές μηχανές που θα παρέχονται από την Ένωση, ώστε να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να εξερευνήσουν την τοπική πραγματικότητα με τον δικό τους δημιουργικό φακό.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιούνται θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια φωτογραφίας, φωτογραφικές αποστολές, περίπατοι, συνεργασίες με καλλιτέχνες και τοπικούς φορείς, καθώς και δημιουργική επεξεργασία εικόνας.

 Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η ιστορικός τέχνης, κα Βίκυ Κωνσταντινίδου, ενώ τα εργαστήρια θα υλοποιούνται από επαγγελματία φωτογράφο, την κα Μυρσίνη Τζήμου.

Η δράση θα έχει συνολική διάρκεια πέντε μήνες και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2025 με την τελική Έκθεση Φωτογραφίας σε επίπεδο Νομού, όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των συμμετεχόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος