Δήμος Χαϊδαρίου: Εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα με παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Χαϊδαρίου για να υποδεχτεί τα προσφυγόπουλα στο σχολείο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο κ. Σπύρος Μερκούρης, με αφορμή την έναρξη  λειτουργίας των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με μαθητές από τον χώρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά διοργανώνει, δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές δράσεις για την ενημέρωση, ενσωμάτωση και κοινωνική ένταξη των  παιδιών – προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με θέμα: Οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν από τις 14/2/2017 έως τις 19/2/2017 και περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις:

Δήμος Χαϊδαρίου: Εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα με παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου«Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ξεκινάει από τα παιδιά»  Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου και μαθητές από το Κέντρο  Υποδοχής Σκαραμαγκά εμπνεόμενοι από τη Γκουέρνικα του Πικάσο θα ζωγραφίσουν με φαντασία  και αγάπη πάνω σε καμβά διαστάσεων 7,60 Χ 3,90 στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα φιλίας,  αδελφοσύνης και πολιτισμού. Η Γκουέρνικα του Πικάσο, ένα διαχρονικό σύμβολο της φρίκης  του πολέμου, θα αποτελέσει το σημείο σύνδεσης με την τρέχουσα κατάσταση ώστε οι μικροί  μαθητές από διαφορετικούς πολιτισμούς να εμπνευστούν και να στείλουν ηχηρό μήνυμα  κατανόησης, συμπαράστασης, αλληλεγγύης με την ελπίδα να σταματήσει η Οδύσσεια τόσων  συνανθρώπων μας που λόγω συνθηκών αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους.  Η δράση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες Τρίτη – Παρασκευή 14/2 – 17/2 τις πρωινές ώρες  στο αμφιθέατρο του 8ου  Δ.Σ. Χαϊδαρίου και θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση του έργου στον  χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου στις 19/2/2017.

• «Χρωματίζουμε τα όνειρά μας – εγώ κι εσύ μαζί»  Οι μαθητές από τα σχολεία όλης της Διεύθυνσης καλλιτεχνούν με αγάπη και κέφι για να  υποδεχθούν τους νέους φίλους τους και εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Δήμου Χαϊδαρίου από τις 14/2 έως τις 19/2/2017 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό”.

Δήμος Χαϊδαρίου: Εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα με παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου
Εκδήλωση – Ενημέρωση για το προσφυγικό με θέμα: «ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του  την εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος, ο Δήμαρχος  Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος, ο κ. Σπύρος Μερκούρης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιγνάτιος  Καράμηνας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές από σχολεία της περιοχής που θα  τραγουδήσουν και θα μιλήσουν για πανανθρώπινες αξίες όπως φιλία, αδελφοσύνη και πολιτισμός.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φλεβάρη και ώρα 7:30 μ.μ. στο  αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος