Δημογλίδου στο ΕΡΤnews για τη μαφία της Κρήτης: Έρχονται και άλλες συλλήψεις

Σύνοψη
  • Μιλώντας στο ΕΡΤnews η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε πως «αναμένονται και άλλες συλλήψεις για αυτή την υπόθεση»

Σήμερα απολογούνται οι πρώτοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση της Κρήτης με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Αύριο θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, ενώ στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας βρίσκεται και δεύτερη δικογραφία που περιλαμβάνει σοβαρότερα αδικήματα, εκτός από ναρκωτικά, όπως εκβιασμούς, σωματικές βλάβες και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μιλώντας στο ΕΡΤnews η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε πως «αναμένονται και άλλες συλλήψεις για αυτή την υπόθεση», όπως επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προσαγωγή αρκετών υπόπτων, όπως και άλλων εμπλεκομένων, ώστε να δώσουν εξηγήσεις στον αρμόδιο ανακριτή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ορισμένα μέλη της οργάνωσης φέρονται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς, πρόκληση σωματικών βλαβών, ακόμα και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας.

«Υπήρχαν ήδη στοιχεία, οπότε 16 άτομα βρίσκονται ήδη στη φυλακή για τα αδικήματα που έχουν διαπράξει και εντάσσονται στην εγκληματική οργάνωση» τόνισε η κα. Δημογλίδου.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε βάρος αστυνομικού, καθώς και η αποτροπή, την τελευταία στιγμή, αντίστοιχης ενέργειας στην οικία δικηγόρου στα Χανιά. Στη δικογραφία περιγράφονται και άλλες εγκληματικές πράξεις, οι οποίες αναμένεται να διερευνηθούν περαιτέρω.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε, σύμφωνα με την κα. Δημογλίδου σταδιακά από τον Ιανουάριο οπότε και έγιναν οι 16 συνολικά συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και άλλων αδικημάτων.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σχετικές ειδήσεις:

Κ. Δημογλίδου για κρητική μαφία: Δεν μένουμε στους 49 κατηγορούμενους – Διευρύνεται ο κύκλος των εμπλεκόμενων

Χανιά: Τις κρυφές διαδρομές του μαύρου χρήματος των εμπλεκόμενων αναζητούν οι Αρχές – Η δεύτερη δικογραφία και ο ρόλος του «Μπίγκαλη»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος