Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Νικητής στο διαγωνισμό φοιτητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Φοιτητές νομικής από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακηρύχθηκαν νικητές της δέκατης έκδοσης του Διαγωνισμού Moot Court Helga Pedersen, αφού κέρδισαν στον τελικό γύρο μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Passau της Γερμανίας.

Ο τελικός γύρος πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, με μια έδρα δικαστών αποτελούμενη από εξέχουσες προσωπικότητες του Δικαστηρίου και αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διαγωνίστηκαν συνολικά 19 πανεπιστημιακές ομάδες από 12 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.) πάνω σε μια φανταστική υπόθεση που σχετίζεται με φυσικές καταστροφές και προστασία του περιβάλλοντος. Στην νικήτρια ομάδα απονεμήθηκε βραβείο πρακτικής άσκησης στο Δικαστήριο. Συνολικά, περισσότερες από 50 ομάδες έκαναν φέτος αίτηση για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Το βραβείο καλύτερου ρήτορα των τελικών απονεμήθηκε στον Lorenz von Westerholt, από το Πανεπιστήμιο του Passau Γερμανίας, το βραβείο για την καλύτερη γραπτή υποβολή ερωτώμενου δόθηκε επίσης στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Passau Γερμανίας, ενώ το βραβείο για την καλύτερη γραπτή υποβολή υποψηφίου απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Saint Louis Bruxelles του Βέλγιου.

Ο διαγωνισμός στοχεύει να προσφέρει στους φοιτητές νομικής, οι οποίοι θα είναι μελλοντικοί δικηγόροι ή δικαστές, πρακτική εμπειρία σχετικά με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την εφαρμογή της. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών Νομικής με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πολλές χώρες από το Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν υποστηρίξει ή συνεισφέρει οικονομικά σε αυτόν τον δέκατο διαγωνισμό, ιδίως η Ιταλία, η οποία ασκεί επί του παρόντος την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και η Ουγγαρία. την Ολλανδία, την Ισπανία και η πόλη του Στρασβούργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος