Ζόραν Ζάεφ: Άξιζε τον κόπο η Συμφωνία των Πρεσπών

Η συμφωνία των Πρεσπών άξιζε και θα αξίζει τον κόπο, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι θα αποδειχθεί ότι αξίζει διότι μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση, τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα στη συμμαχία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας  και της Ελλάδας είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σχολίασε ότι «υπάρχουν σημεία που υπάρχει συνεργασία και πρόοδος πολύ γρήγορα, υπάρχουν σημεία που η συνεργασία είναι σε μέτριους ρυθμούς», τονίζοντας ότι η πρόοδος είναι εμφανής και δεν υπάρχει καθυστέρηση, δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση.

«Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη τις προάλλες στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν φιλία και συνεργασία αντί για απομόνωση και σύγκρουση είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και πιο κυρίαρχοι σε σύγκριση με αυτούς που είναι αντίθετοι», τονίζει ο Ζάεφ.

Στην ερώτηση του iEidiseis.gr για τη Συμφωνία των Πρεσπών απαντά με αρκετές ερωτήσεις «πριν το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν ακούγονται, που δεν επικοινωνούν και έχουμε εχθρική στάση μεταξύ μας;», αλλά και «είμαστε τώρα γείτονες που είναι μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν και προστατεύουν ο ένας τον άλλον, οι εταιρείες των δύο χωρών συνεργάζονται περισσότερο από πριν», όπως και «η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».

«Σας καλώ, όλους όσοι θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, βάλτε το δεξί σας χέρι στην καρδιά σας και απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις, όπως το κάνω αυτή τη στιγμή. Λέω: άξιζε τον κόπο; Και λέω ότι αξίζει τον κόπο, λέει ο Ζάεφ.

Πηγή: iEidiseis – Σπύρος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος