Ζελένσκι στο γαλλικό κοινοβούλιο: Όπως στον Μεσαίωνα, σκοτώνουν και καίνε – Οι γαλλικές επιχειρήσεις πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στο γαλλικό κοινοβούλιο, δηλώνοντας ότι περιμένει από τη Γαλλία να βοηθήσει την Ουκρανία να βάλει τέλος σε αυτό τον πόλεμο κατά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης και να ενταχθεί μακροπρόθεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του, τα μέλη της γαλλικής Γερουσίας και του Κοινοβουλίου χειροκρότησαν την γενναιότητα του ουκρανικού λαού. «Θα έχετε πάντα την υποστήριξή μας» δήλωσαν οι πρόεδροι των δυο σωμάτων.

«Οι ουκρανικές πόλεις θυμίζουν το Βερντέν του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως στις φωτογραφίες» είπε ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «όπως στον Μεσαίωνα, σκοτώνουν, καίνε…».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τις γαλλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία να φύγουν από τη χώρα και να μην χρηματοδοτούν τον πόλεμο.

«Χρειάζονται κυρώσεις, όπλα, αεροπλάνα… η ελευθερία πρέπει να είναι καλά οπλισμένη», σημείωσε ακόμα.

Οι Γάλλοι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία έπειτα από αίτημα του Ουκρανού προέδρου.

Ανταπόκριση: Θ. Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος