Ζ. Μπορέλ: Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, για τα επόμενα βήματα

Array

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ακλόνητη ενότητα, την αποφασιστικότητα και την πλήρη αλληλεγγύη της με την Πολωνία και τον πολωνικό λαό μετά την έκρηξη πυραύλου που σημειώθηκε στις 15 Νοεμβρίου στο πολωνικό χωριό Πρζεγόντου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και σκότωσε δύο Πολωνούς πολίτες τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και εκφράζει τα συλλυπητήρια για τους ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους.

Επιπροσθέτως, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της ΕΕ, υπογραμμίζεται η πλήρης υποστήριξη της εν εξελίξει έρευνας της Πολωνίας για την εξακρίβωση των γεγονότων επί τόπου.

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, για τα επόμενα βήματα» υπογραμμίζει η ΕΕ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αυτό το τραγικό περιστατικό είναι αποτέλεσμα ενός ακόμη μαζικού κύματος πυραυλικών επιθέσεων σε πόλεις της Ουκρανίας από τη Ρωσία χθες, με στόχο αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές κι ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Η Ρωσία συνεχίζει να διαδίδει παραπληροφόρηση σχετικά με τον αδικαιολόγητο και απρόκλητο πόλεμο που διεξάγει κατά της Ουκρανίας σημειώνει η ΕΕ.
Επίσης,καλεί τη Μόσχα να σταματήσει τον παράνομο πόλεμο και παραμένει σταθερή στην υποστήριξη στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και το δικαίωμα της αυτοάμυνας ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

Τέλος, η ΕΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να εντείνει την πίεση στη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο και να αποσυρθεί από το έδαφος της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων μέσω περιοριστικών μέτρων.

Ανταπόκριση Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα 

Σχετικές ειδήσεις:

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη

Η Ουάσινγκτον εμμένει στην εκτίμηση της Βαρσοβίας ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος