Ζ. Μπολσονάρου για την εξαφάνιση στον Αμαζόνιο: «Κάτι άσχημο έχει συμβεί στους δύο αγνοούμενους»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, σχολίασε τη μοίρα του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του ιθαγενή οδηγού του Μπρούνο Περέιρα, μέσω μη επιβεβαιωμένων ισχυρισμών ότι βρέθηκαν πτώματα στον Αμαζόνιο.

«Οι έρευνες συνεχίζονται. Όλα μας οδηγούν στο να πιστεύουμε ότι τους έκαναν κακό, ανθρώπινα εντόσθια βρέθηκαν να επιπλέουν στον ποταμό και μεταφέρθηκαν στη Βραζιλία για ταυτοποίηση του DNA», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο CBN.

Πρόσθεσε ότι «Δεδομένου του χρόνου που έχει περάσει, ήδη δηλαδή εννέα ημέρες, θα είναι πολύ δύσκολο να τους βρούμε ζωντανούς. Προσεύχομαι στον Θεό να συμβεί αυτό, αλλά οι πληροφορίες που διαθέτουμε μας προτρέπουν να φοβόμαστε το αντίθετο».

Μέλη της οικογένειας του Ντομ Φίλιπς επιβεβαίωσαν χθες το πρωί (16/6) ότι «βρέθηκαν δυο πτώματα», αλλά ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι σε εξέλιξη, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επί του παρόντος από την τοπική αστυνομία.

«Περιμένουμε την επιβεβαίωση της ομοσπονδιακής αστυνομίας για να μάθουμε αν πρόκειται ή όχι για τον Ντομ και τον Μπρούνο. Συνεχίζουμε να αγωνιούμε και περιμένουμε», δήλωσε η Ντομινίκ Ντέιβις, η ανιψιά του Ντομ Φίλιπς.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δήλωσε από την πλευρά της ότι «οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι σοροί των Μπρούνο Περέιρα και Ντομ Φίλιπς φέρεται να βρέθηκαν, είναι ανακριβείς» και ότι «βιολογικό υλικό» και προσωπικά είδη των δυο αγνοούμενων υποβάλλονται σε ανάλυση.

Διαβάστε επίσης: 

Βραζιλία – Αμαζόνιος: Οι αρχές βρήκαν προσωπικά αντικείμενα του αγνοούμενου Βρετανού δημοσιογράφου και του οδηγού του

Πηγή: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος