Υπουργός Ενέργειας ΗΑΕ: Οι περικοπές στην προσφορά πετρελαίου θα είναι αρκετές για να ισορροπήσει η αγορά

Οι επιπλέον περικοπές στην παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου που ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία αναμένεται να είναι αρκετές για να βοηθήσουν να ισορροπήσει η αγορά πετρελαίου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Αλ Μαζρούι.

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και συμμάχους τους –συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εφαρμόζουν περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τον Νοέμβριο.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι μεγαλύτερες στον κόσμο χώρες εξαγωγής πετρελαίου, προχώρησαν τη Δευτέρα σε μεγαλύτερες περικοπές στην προσφορά του αργού σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν ανοδικά τις τιμές.

Ωστόσο η κίνηση οδήγησε μόνο πρόσκαιρα την αγορά σε άνοδο. Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ κατέγραψαν πτώση άνω του 1% στα 75,30 δολάρια το βαρέλι.

«(Αυτή η τελευταία προσθήκη περικοπών στην παραγωγή) είναι αρκετή για να αξιολογηθεί η αγορά και να επικεντρωθεί κανείς στην ισορροπία της αγοράς», δήλωσε ο Μαζρούι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα συνεισφέρει στις νέες περικοπές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος