Υπόθεση Τραμπ: Απειλητική επιστολή με λευκή σκόνη στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ερευνά μια ύποπτη σκόνη που εστάλη στο γραφείο του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ την Παρασκευή

Το σώμα ενόρκων της Νέας Υόρκης, το οποίο άκουγε καταθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διέκοψε την Παρασκευή, αλλά οι απειλές προς το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν εντάθηκαν.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ερευνούσε μια ύποπτη σκόνη που εστάλη στο γραφείο του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ την Παρασκευή. Ο φάκελος, ο οποίος απευθυνόταν στον Μπραγκ, περιείχε μια επιστολή που απειλούσε να σκοτώσει τον εισαγγελέα. Νωρίτερα, ο ίδιος ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει “πιθανός θάνατος & καταστροφή” εάν αντιμετωπίσει ποινική δίωξη. Το σώμα ενόρκων θα μπορούσε να συνεχίσει τις εργασίες του τη Δευτέρα.

Στην Ουάσινγκτον, ένας από τους σημερινούς δικηγόρους του Τραμπ, ο Έβαν Κόρκοραν, εμφανίστηκε ενώπιον ενός μεγάλου σώματος ενόρκων το οποίο άκουσε καταθέσεις που σχετίζονται με την ποινική έρευνα κατά του Τραμπ για τη διατήρηση κρατικών αρχείων στο κλαμπ του Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Η νομική ομάδα του Τραμπ έχασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια τελευταία προσπάθεια στο ομοσπονδιακό εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια να εμποδίσει την παραγγελθείσα εμφάνιση του Κόρκοραν.

Ο Τραμπ τελεί επίσης υπό ποινική έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις προσπάθειές του να σαμποτάρει τη νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κολέγιο Εκλεκτόρων έναντι του ίδιου στις προεδρικές εκλογές του 2020. Οι έρευνες αυτές διεξάγονται ενώ ο Τραμπ διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024.

Πηγή: cnbc

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος