Η Κυπριακή Αστυνομία ανακοινώνει σήμερα τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα των ερευνών και εξετάσεων τόσο των Αρχών όσο και της Europol, σε σχέση με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη στην υπόθεση «Σάντη». Η υπόθεση υπενθυμίζεται ότι είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον και στην Ελλάδα, λόγω των αναφορών στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργο Μυλωνάκη.
Ανταπόκριση από την Κύπρο: Κωστής Κωνσταντίνου
«Σάντη» είναι το προσωνύμιο της γυναίκας που βρέθηκε στο επίκεντρο των καταγγελιών και των επίμαχων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Σημειώνεται ότι η «Σάντη» είχε δώσει τα μηνύματα στον Δρουσιώτη ο οποίος και τα κρατούσε για τρία χρόνια, δημοσιοποιώντας τα, λίγο καιρό πριν τις Βουλευτικές Εκλογές στις οποίες ήταν υποψήφιος. Η «Σάντη» δηλώνει ότι δεν γνώριζε για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων, ούτε και έδωσε την έγκρισή της.
Η υπόθεση πήρε μια απρόσμενη τροπή όταν, σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν από την κατάθεσή της στην Αστυνομία, ότι τα μηνύματα ήταν πλαστά και ότι τα κατασκεύαζε η ίδια με τη χρήση εφαρμογής.
Η ενημέρωση της Αστυνομίας Κύπρου είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι. Την αρχική δήλωση του Αρχηγού Αστυνομίας θα ακολουθήσει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διερεύνησης από τον εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης και στη συνέχεια θα τεθούν ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Το ενδιαφέρον στην Ελλάδα εστιάζεται κυρίως στη διάσταση Μυλωνάκη. Ο ίδιος ο υφυπουργός ο οποίος, υπενθυμίζεται, είχε υποστεί ανεύρυσμα αορτής μετά τις αναφορές έχει απορρίψει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένο υλικό και προαναγγέλλοντας νομικές κινήσεις κατά του Δρουσιώτη και όσων, όπως κατήγγειλε, αναπαρήγαγαν ισχυρισμούς που θίγουν την τιμή και την υπόληψή του.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος