Υπόθεση κατασκοπείας στην πρεσβεία του Βελγίου στην Τουρκία (video)

Εξοπλισμός οπτικοακουστικής καταγραφής εντοπίστηκε στην Πρεσβεία του Βελγίου στην Άγκυρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Soir» επικαλούμενη πληροφορίες της φλαμανδικής «Het Laatste Nieuws» με το Υπουργείο Εξωτερικών να το επιβεβαιώνει.

Ο εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στις 11 Μαΐου, ενώ δεν υπήρχε άδεια για να γίνει κάτι τέτοιο. Οι τουρκικές αρχές έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό.

«Τα γεγονότα δείχνουν μάλλον παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Το Υπουργείο αποδίδει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και στην εργασιακή ευημερία του προσωπικού. Αμέσως ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος» ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου, Γούτερ Ποέλ, στη Soir.
«Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε. Προς όφελος της έρευνας, δε θα προβούμε σε κανένα περαιτέρω σχόλιο» συμπλήρωσε.
Ο ύποπτος φέρεται να ανήκει στο προσωπικό φύλαξης της Πρεσβείας και να εργαζόταν εκεί για πέντε μήνες. Η Soir, επικαλούμενη το CNN, αναφέρει ότι ο ύποπτος κρατείται και ότι έχει ομολογήσει, ωστόσο το υπουργείο αρνείται να προβεί σε σχόλιο σχετικά με αυτό.

Βρυξέλλες/Ανταπόκριση για την ΕΡΤ: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ