Η σύλληψη ανώτερου μέλους της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, πρωτοφανής στη σύγχρονη εποχή, περιγράφεται ως ντροπιαστική από τον βρετανικό Τύπο που προειδοποιεί ότι «καταδίκη για ανάρμοστη διαγωγή σε δημόσιο αξίωμα επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης, εάν απαγγελθούν κατηγορίες. Με την βρετανική κυβέρνηση να εξετάζει την εισαγωγή ειδικής νομοθεσίας που θα απέκλειε οριστικά τον Άντριου Μάουντμπατεν-Ουίνδσορ, ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος αφαίρεσε τον τίτλο του πρίγκιπα από τον αδελφό του πέρυσι και τον ανάγκασε να φύγει από το σπίτι του στο Ουίνδσορ, εκφράζει «βαθιά ανησυχία» και ξεκαθαρίζει ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του».
Ο πρώην δούκαςσυνελήφθη στα 66α γενέθλιά του με την κατηγορία ότι μοιράστηκε ευαίσθητες πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπστιν όσο υπηρετούσε ως εμπορικός απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Νέα διαρροή στον βρετανικό Τύπο για συνωμοσία σιωπής
Πρώην αξιωματικός βασιλικής προστασίας με καθήκοντα ως το 2004, επιμένει ότι έλαβε εντολή να «τηρήσει απόλυτη σιωπή» από την Μητροπολιτική Αστυνομία, αφού ισχυρίστηκε ότι ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Γουίντσορ έφερνε κρυφά γυναίκες στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ «πολλές φορές την εβδομάδα».
Η μαρτυρία ανήκει στον Πωλ Πέιτζ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2009 σε φυλάκιση έξι ετών για απάτη ύψους 3 εκατομμυρίων λιρών και μετά την αποφυλάκισή του ισχυρίστηκε ότι οι αξιωματικοί βασιλικής προστασίας ήταν «παγιδευμένοι σε μια κουλτούρα ποτού, τζόγου και παράνομης εργασίας».
Ισχυρίστηκε ότι από το 1997 έως το 2003, υπήρξαν πολυάριθμες παραβιάσεις ασφαλείας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, σχετικά με την είσοδο γυναικών.
Η καταγγελία συμπληρώνει άλλους ισχυρισμούς ότι σε μια γυναίκα δόθηκε το κωδικό όνομα «Κυρία Γουίνδσορ» όταν μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο με το «Lolita Express» του Τζέφρι Έπστιν για να συναντήσει τον πρώην πρίγκιπα.
Έρευνες για εμπορία και σεξουαλλική εκμετάλλευση
Ο άλλοτε έμπιστος του Παλατιού Πωλ Πέιτζ, ισχυρίζεται ότι έλαβε επιστολή από τον Τζον Σάβιλ, αναπληρωτή βοηθό επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που «υπενθύμιζε τα καθήκοντά του να προστατεύει την εμπιστευτικότητα και τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής της βασιλικής οικογένειας», αναφέρουν οι Times .
Ο Πέιτζ αναφέρει ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία αποφάσισε να παρέμβει τον Δεκέμβριο του 2025, ενώ προτίθεται όπως λέει να συνεργαστεί στην υπό εξέλιξη έρευνα σε βάρος του Άντριου.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται επίσης με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ για να διαπιστώσει εάν τα αεροδρόμια του Λονδίνου χρησιμοποιήθηκαν για «διευκόλυνση της εμπορίας ανθρώπων και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης».
Ο πρώην πρίγκιπας συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης μετά από κατηγορίες εναντίον του μετά την δημοσιοποίηση αρχείων που σχετίζονται με τον παιδεραστή Τζέφρι Έπστιν.

Ο Άντριου, κρατήθηκε για περίπου 11 ώρες προτού αφεθεί ελεύθερος, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε ότι πρόκειται για άσχημη εξέλιξη για τη βασιλική οικογένεια».
Σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Άντριου και ο Έπστιν μοιράζονται αλληλογραφία για επισκέψεις στο Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, ο Άντριου φέρεται να έστειλε στον Έπστιν μια εμπιστευτική ενημέρωση σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες στην ανοικοδόμηση της επαρχίας Χελμάντ στο Αφγανιστάν.
Ο Άντριου αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία σχετικά με τους δεσμούς του με τον Έπστιν, αλλά δεν έχει απαντήσει άμεσα στους τελευταίους ισχυρισμούς.
Η αστυνομία του Λονδίνου είχε προηγουμένως εξετάσει ισχυρισμούς για εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση που σχετίζονταν με τον Έπστιν και αποφάσισε το 2016 να μην ξεκινήσει καμία ποινική έρευνα.
Η πρόσφατη δημοσιοποίηση των αρχείων του Έπσταϊν έδειξε ότι η Mountbatten-Windsor παρέμεινε φίλος με τον Έπστιν πολύ καιρό αφότου καταδικάστηκε για προσέλκυση ανηλίκων σε πορνεία το 2008.
- Σκάνδαλο Έπστιν: Διευρύνονται οι έρευνες για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου
- Βαθιά θεσμική κρίση στη Βρετανία λόγω της υπόθεσης Άντριου
- Η Βρετανία εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου
- Στενεύει ο κλοιός για τον Άντριου – Καταγγελίες ότι χρησιμοποιούνταν αεροδρόμια της Βρετανίας για μεταφορές νεαρών γυναικών
- Σε βαθιά κρίση η βρετανική μοναρχία μετά την προσαγωγή του πρίγκιπα Άντριου – Στο επίκεντρο η υπόθεση Έπστιν
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος