Υπόθεση ακύρωσης εμπορικού σήματος από το EUIPO διήρκεσε 5 χρόνια

Σε υπόθεση που προσομοιάζει νομικά με την αντίστοιχη αναγνώριση του εμπορικού σήματος “TurkAegean” και η γαλλική εταιρεία Les Éditions P. Amaury, φαίνεται πως μπαίνει τέλος στη διαδικασία για μη χρήση του σήματος που κράτησε πέντε χρόνια.. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δικαστηρίου της ΕΕ, η γαλλική εταιρεία Les Éditions P. Amaury, κάτοχος των δικαιωμάτων σχετικών με τη Ballon dor (Χρυσή Μπάλα, βραβείο που απονέμεται στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς), έχει καταχωρίσει το λεκτικό σήμα BALLON D’OR ως σήμα της ΕΕ στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO). Η καταχώριση αυτή αφορούσε, ιδίως, έντυπο υλικό, βιβλία και περιοδικά, καθώς, επίσης, και υπηρεσίες σχετικά, μεταξύ άλλων, με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων και την απονομή βραβείων, την ψυχαγωγία, τη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, την παραγωγή εκπομπών ή ταινιών και τη δημοσίευση βιβλίων, περιοδικών ή εφημερίδων.

Το 2017, η βρετανική εταιρεία Golden Balls υπέβαλε στο EUIPO αίτηση έκπτωσης από σήμα BALLON D’OR για μη χρήση.

Το 2021, το EUIPO κήρυξε την έκπτωση από το σήμα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για τις οποίες είχε αυτό καταχωριστεί, με εξαίρεση το έντυπο υλικό, τα βιβλία και τα περιοδικά, και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων και την απονομή βραβείων.

Η Les Éditions P. Amaury άσκησε προσφυγή ενώπιον του ΓΔΕΕ κατά της απόφασης EUIPO, στο μέτρο που αφορούσε την έκπτωση από το εν λόγω σήμα για υπηρεσίες που συνίστανται, ιδίως, σε μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ψυχαγωγία, παραγωγή εκπομπών ή ταινιών και δημοσίευση βιβλίων, περιοδικών ή εφημερίδων.

Με την σημερινή του απόφαση, το ΓΔΕΕ ακυρώνει την απόφαση του EUIPO με την οποία κηρύχθηκε η έκπτωση από το σήμα της ΕΕ BALLON D’OR για τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την έκπτωση από αυτό το σήμα για τις υπηρεσίες που συνίστανται σε μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, παραγωγή εκπομπών ή ταινιών και δημοσίευση βιβλίων, περιοδικών ή εφημερίδων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος