Έξι «μπαλόνια» εντοπίστηκαν πάνω από το Κίεβο και τα περισσότεροι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας, μιλώντας για εχθρικά ιπτάμενα αντικείμενα από τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση υποστήριξε ότι τα μπαλόνια ενδέχεται να ήταν εξοπλισμένα με συσκευές κατασκοπείας.
Γωνιακούς ανακλαστήρες φέρουν τα εχθρικά μπαλόνια και σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό προκαλεί ηχώ στα ραντάρ της εχθρικής αεράμυνας.
Ωστόσο, είναι απολύτως πιθανό τα μπαλόνια να είναι ουκρανικά και να χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθεί η ακρίβεια των νέων ραντάρ που εστάλησαν από το ΝΑΤΟ. Η εμφάνισή τους φαίνεται να προκάλεσε σύγχυση λόγω της κακής επικοινωνίας μεταξύ των μονάδων αεράμυνας, αναφέρεται σε ανάρτηση.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος