Υπογραφή συμφωνίας χωρών Βαλτικής και Πολωνίας – Πλήρης στήριξη στην Ουκρανία

Οι Υπουργοί Εσωτερικών των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας υπέγραψαν πολυμερή συμφωνία στην Ουκρανία, για συνεργασία στην πρόληψη του διασυνοριακού εγκλήματος και την ανανέωση της σφαίρας δραστηριότητας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου. Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας Kristijan Jani δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως την Ουκρανία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kristijan Jani, αυτό μεταφράζεται “σε άμεση πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης και της επιβολής αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.” Επιπλέον υπογράμμισε ότι η Εσθονία θα υποστηρίξει πλήρως την πρωτοβουλία να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι η συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της Εσθονίας στην Ουκρανία, ανέρχεται σε περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης προς την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα.

Ναυτικές στολές διάσωσης και εξοπλισμός εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, πτυσσόμενα κρεβάτια, σκηνές, γεννήτριες, τηλέφωνα VIP και πολύς άλλος εξοπλισμός στάλθηκαν στην Ουκρανία μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Kristijan Jani δήλωσε, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει εξοπλισμό ναρκαλιευτικών στην Ουκρανία εντός 48 ωρών.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος