Υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού έχει τεθεί η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι Ρώσοι διπλωμάτες στη Βιέννη ενημέρωσαν την ΙΑΕΑ ότι το προσωπικό συνέχισε τις εργασίες του και πως τα επίπεδα ακτινοβολίας «παραμένουν κανονικά», στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη νότια Ουκρανία.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη και διαθέτει έξι από τους 15 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι δήλωσε ότι συνεργάζεται με «όλες τις πλευρές» μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για την παροχή βοήθειας στη χώρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεών της. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα για βοήθεια από την Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ουκρανίας.

«Είμαι σε επαφή με όλες τις πλευρές για να εξακριβώσω ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που θα μπορούσαμε να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος