Υπό πίεση το Ηνωμένο Βασίλειο, να επιβάλλει το πλάνο Β λόγω Όμικρον

Ο Μπόρις Τζόνσον, έχει αρχίσει να «ανησυχεί όλο και περισσότερο» για την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον , με τους αξιωματούχους να αγωνίζονται να καταρτίσουν σχέδια για νέους περιορισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η εξάπλωση του Όμικρον, θα μπορούσε να αναγκάσει τον Μπόρις Τζόνσον, να ενεργοποιήσει το Σχέδιο Β εντός ημερών, όπως την εισαγωγή των διαβατηρίων εμβολίων και την τηλεργασία , προκαλώντας φόβους ότι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε χάος για δεύτερη χρονιά.

Η Telegraph, υπογραμμίζει επίσης ότι αξιωματούχοι που εργάζονται για την πολιτική Covid-19 έχουν κάνει μοντελοποίηση σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο σε σχέση με την εργασία από το σπίτι Ωστόσο, ορισμένοι από τους Τόρις χθες το βράδυ προειδοποίησαν τον Πρωθυπουργό ότι θα αντιμετώπιζε σοβαρή αντίδραση εάν επιχειρούσε να επιβάλει νέους περιορισμούς για να ελέγξει την εξάπλωση μιας νέας παραλλαγής από την οποία κανείς ακόμη δεν έχει νοσηλευτεί.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων από το στέλεχος Όμικρον, στο Ηνωμενο Βασίλειο, είναι 437, αλλά οι επιστήμονες φοβούνται ότι η υπερ-μεταλλαγμένη παραλλαγή εξαπλώνεται περισσότερο από τρεις φορές πιο γρήγορα από την Δέλτα, με πολλούς να εκτιμούν τώρα ότι θα μπορούσε να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος εντός εβδομάδων.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα, της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο καθηγητής, Αλαστερ Γκράντ, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, υπολογίζει ότι έως και ένα στις 50 περιπτώσεις προκαλούνται τώρα από το νέο στέλεχος, δηλαδή περίπου 1.000 την ημέρα. Και επισημαίνει ότι ο ρυθμός R του στελέχους, που μετρά τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να φτάσει τα 3,47 ενώ ο αριθμός ήταν περίπου 1,0 τον Αύγουστο σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος