ΥΠΕΞ Β. Κορέας: «Εξωφρενική παραπληροφόρηση» η προσφορά πυρομαχικών στη Ρωσία

Array

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα ότι προσέφερε πυρομαχικά στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως «δεν έγινε ποτέ» συναλλαγή αυτού του είδους μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε πριν από λίγο το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Η ψευδής αναφορά ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) προσέφερε πυρομαχικά στη Ρωσία αποτελεί την πλέον εξωφρενική παραπληροφόρηση, η οποία δεν αξίζει τον παραμικρό σχολιασμό ή ερμηνεία», αναφέρει η δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας που αναμετέδωσε το KCNA.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου είχε επιβεβαιώσει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Wagner παρέλαβε ένα φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν διέψευσε τον ισχυρισμό της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η εταιρεία του προμηθεύτηκε όπλα από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «κουτσομπολιά και εικασίες». «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν προμηθεύεται όπλα από τη Βόρεια Κορέα εδώ και πολύ καιρό. Ούτε έχουν γίνει σχετικές προσπάθειες», υπογραμμίζει ο Πριγκόζιν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος