ΥπΕξ Ουκρανίας: Να συζητήσουμε τη λήξη του πολέμου, αλλά δεν θα παραδώσουμε σπιθαμή εδάφους

Η ουκρανική προεδρία ανέφερε σήμερα πως αποδέχθηκε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων χωρίς προαπαιτούμενα με τη Ρωσία, που θα πραγματοποιηθούν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, κοντά στο Τσερνόμπιλ, στην περιοχή του ποταμού Pripyat μια απόφαση που ελήφθη μετά τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Σε μήνυμα του ο υπουργός Εξωτερικών Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα χαρακτήρισε νίκη της Ουκρανίας τη διεξαγωγή των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις, καθώς η Ρωσία υπέστη απώλειες, τονίζοντας πως «πάμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας χωρίς τελεσίγραφα».

«Εάν φτάσουμε στην επίτευξη της ειρήνης αυτό είναι ευπρόσδεκτο, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε τετραγωνικό της εδαφικής επικράτειάς μας» τόνισε.
Ευχαρίστησε όλες τις χώρες που στηρίζουν τις οικονομικές κυρώσεις και έκανε λόγο για στιγμή ορόσημο για τη Ρωσία και για τη Λευκορωσία, αν συνεχίσει να στηρίζει την επίθεση, λόγω των σοβαρών οικονομικών κυρώσεων.

Κάλεσε τις κυβερνήσεις να μην επαναπαυτούν στις δάφνες τους και ζήτησε κυρώσεις που θα πρέπει αυξηθούν «μέχρι να σταματήσουν να βομβαρδίζουν τις οικογένειές μας. Η ειρήνη έχει μεγαλύτερο τίμημα». «Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της παγκόσμιας συμμαχίας κατά της Ρωσίας», είπε.

Εκτίμησε δε ότι η Ρωσία δεν θα καμφθεί «Πολεμούμε στην πρώτη γραμμή και σας ζητούμε μόνο ένα πράγμα. Υποστηρίξτε μας» είπε συμπληρώνοντας ότι μερικές χώρες εφαρμόζουν με το ένα χέρι μέτρα και με το άλλο συνεργάζονται με τη Ρωσία. «Σταματήστε. Αυτό θα μείνει στην Ιστορία του 21ου αι και θα είστε στον κατάλογο των προδοτών» είπε.

«Θα πρέπει όλες οι τράπεζες να επιβάλλουν κυρώσεις. Μην παίζετε τέτοια παιχνίδια. Μόνο αν είναι συνολικές οι κυρώσεις θα μπορέσουν να επανέλθουν οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ας σταματήσουμε τον Πούτιν, ας επαναφέρουμε την τάξη πραγμάτων» είπε και κάλεσε τις χώρες να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν, με καύσιμα, με όπλα, και πυρομαχικά για να υπερασπιστούν τη χώρα για όσο χρειαστεί.

«Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα συνθηκολογήσουμε, δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή της επικράτειάς μας»

Ο Κουλέμπα είπε ότι αφού η Ρωσία «υπέστη απώλειες και συνειδητοποίησε ότι το σχέδιο blitzkrieg δεν πήγε όπως είχε σχεδιαστεί, άρχισε να μιλά με τη γλώσσα των τελεσιγράφων. Καθώς όμως ο ρωσικός στρατός γνώρισε τη μία ήττα μετά την άλλη, οι προϋποθέσεις, τα τελεσίγραφα της Ρωσίας παραμερίστηκαν και μας μετέφεραν το μήνυμα ότι θέλουν απλώς να μιλήσουν», είπε.

Ο Κουλέμπα είπε επίσης ότι η ανακοίνωση του Πούτιν πριν από τις συνομιλίες ότι θέτει τις πυρηνικές «δυνάμεις αποτροπής» της Μόσχας σε κατάσταση συναγερμού είχε σκοπό να ταράξει το Κίεβο.
«Θα πάμε να ακούσουμε τι έχουν να πουν. Ελπίζουμε ο πρόεδρος Λουκασένκο να σεβαστεί τις υποσχέσεις του και να μην επιτεθεί στην Ουκρανία» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος