Υπερδνειστερία: Επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τη Μολδαβία ζήτησε ο φιλορώσος αυτονομιστής ηγέτης Β. Κρασνοσέλσκι

Ο φιλορώσος ηγέτης της αυτονομιστικής περιοχής της Υπερδνειστερίας που βρίσκεται ανατολικά της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, ζήτησε την Τρίτη την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Μολδαβία, σε μορφή «5+2». κατά τη διάρκεια συνάντησης με την επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κισινάου, Kelly Keiderling, μεταδίδει η EFE.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του λεγόμενου «προέδρου» της αυτοαποκαλούμενης αυτονομιστικής δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, ο Krasnoselski εξέφρασε την ελπίδα ότι συναντήσεις όπως αυτή που είχε με τον Keiderling θα επιτρέψουν την αποκατάσταση του διαλόγου σε αυτή τη μορφή, στην οποία θα μετέχουν, η Δημοκρατία της Μολδαβίας, Υπερδνειστερία, ΟΑΣΕ, Ρωσία και Ουκρανία, με παρατηρητές τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, ο ηγέτης των αυτονομιστών της Υπερδνειστερίας παραδέχτηκε ότι «αυτή τη στιγμή, τα εργαλεία διαπραγμάτευσης δεν χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά, οι συναντήσεις συχνά δεν έχουν πρακτική αξία και οι αποφάσεις που λαμβάνονται όχι μόνο δεν λύνουν τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση».

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα πράγματα επιδεινώθηκαν από την «σημερινή γεωπολιτική κατάσταση», αναφερόμενος στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της γειτονικής Ουκρανίας.

Στην πραγματικότητα, η μορφή «5+2» έχει παγώσει από το 2019 και οι προσπάθειες επαναφοράς της το 2022 απέτυχαν μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος