Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο επικύρωσε την απαγόρευση του ρωσικού καναλιού Russia Today (RT). Οι δικαστές έκριναν ότι η απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση μετάδοσης προγραμμάτων στη ρωσική κρατική εταιρεία Μέσων ενημέρωσης “Russia Today” τον περασμένο Μάρτιο, με το σκεπτικό ότι “διαδίδει συστηματικά παραπληροφόρηση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στο Ουκρανία” ήταν δικαιολογημένη και δεν έθεσε σε κίνδυνο την ελευθερία του Τύπου.
Το γαλλικό παράρτημα του καναλιού “Russia Today”, το RT France, αμφισβήτησε την απόφαση λέγοντας ότι το Συμβούλιο δεν είχε καμία αρμοδιότητα και ότι η απαγόρευση παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης.
Για τη Γαλλίδα ευρωβουλευτή Ναταλί Λουαζό, το RT και το Sputnik είναι τμήματα της πολεμικής μηχανής του Πούτιν και αποτελούν κίνδυνο για τους Ευρωπαίους.
“Η επικύρωση από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για απαγόρευση του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossia Today είναι «εξαιρετικά αρνητική» και η Μόσχα θα απαντήσει λαμβάνοντας παρόμοια μέτρα κατά των δυτικών ΜΜΕ”, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, αναφέρει το Reuters.
Σε μια συνομιλία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το “Russia Today” δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ευρώπη, αλλά ότι ελπίζει να βρει ένα μοντέλο για να συνεχίσει να μεταδίδει το πρόγραμμά του, αναφέρει το Tanjug.
Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος