Ύμνοι στην Τουρκία για τους Έλληνες διασώστες: “Αυτό σημαίνει ανθρωπιά”

Το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης του κοριτσιού από την ελληνική αποστολή προβλήθηκε από το τουρκικό κανάλι Halk Tv σε πρόγραμμα συνεχούς ροής

Το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης του κοριτσιού από την ελληνική αποστολή, που προβλήθηκε σε live μετάδοση από την ΕΡΤ, παρουσιάστηκε στο κοινό από το τουρκικό κανάλι Halk Tv σε πρόγραμμα συνεχούς ροής.

Το βίντεο έπαιξε ολόκληρο χωρίς υπότιτλους με γενικό σούπερ ότι “η ελληνική ομάδα έσωσε ένα εξάχρονο κοριτσάκι“. Ο παρουσιαστής Ισμαήλ Κιουτσουκκαγιά στο τέλος είπε “εδώ αρχίζω να κλαίω“, δείχνοντας τον διασώστη στην οθόνη. Μάλιστα, σχολίασε για τους Έλληνες: “Αυτό σημαίνει ανθρωπιά“.

Το ότι παίχτηκε όλο το βίντεο και μάλιστα στα ελληνικά είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο για την τουρκική τηλεόραση, αλλά οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της ελληνικής ομάδας δεν έχουν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει να απεγκλωβίσει ζωντανά τρία παιδιά, ηλικίας 6, 11 και 15 ετών, καθώς και έναν 50χρονο άνδρα.

Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρούς έναν 40χρονο, έναν 17χρονο και ένα 7χρονο κορίτσι, την άτυχη Φατμέ, που παρά τις προσπάθειες το παιδί τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται μάλιστα να στείλει ακόμα ένα κλιμάκιο για βοήθεια στην δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού Τουρκία, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα καθώς πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος