«Ξύπνησε» το ηφαίστειο της Αίτνας – Δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα

Η Αίτνα, το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, εξερράγη με θεαματικό τρόπο το βράδυ της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό στη νότια Ιταλία με εκρήξεις και διαρροές πυρακτώσεως λάβας, αναφέρει το Reuters. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στο νοτιοανατολικό τμήμα του κρατήρα του ηφαιστείου, σε υψόμετρο περίπου 2.900 μέτρων, και εκτόξευσε στην ατμόσφαιρα μια στήλη καπνού ύψους οκτώ χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας στην Ιταλία. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 

Το αεροδρόμιο της Κατάνια, που βρίσκεται στους πρόποδες της Αίτνας, συνέχισε τη δραστηριότητά του. 

Η Αίτνα, ηφαίστειο ύψους 3.330 μέτρων, μπορεί να εκραγεί θεαματικά πολλές φορές το χρόνο, εκτοξεύοντας πίδακες λάβας και ηφαιστειακή τέφρα πάνω από το μεσογειακό νησί της Σικελίας. Η πιο πρόσφατη μεγάλη έκρηξη της Αίτνας σημειώθηκε το 1992. 

Μετάφραση-Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος