Xρ. Χρηστάκης, ιερέας στο Μπάφαλο των ΗΠΑ: Ορισμένοι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στα σπίτια τους – Aσφαλείς οι Έλληνες (video)

Ένας Έλληνας της Ομογένειας, ο Χρήστος Χρηστάκης, ιερέας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης που μετρά τα περισσότερα θύματα από τον «κυκλώνα – βόμβα» που μαστίζει τις ΗΠΑ μίλησε στην ΕΡΤ για τα όσα δραματικά περνάει ο κόσμος και οι 600 ελληνικές οικογένειες στην πολύπαθη περιοχή.

Μιλώντας για την ιστορικών διαστάσεων χιονοκαταιγίδα που έχει παραλύσει ολόκληρες περιοχές ανέφερε ότι άρχισε από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. «Ήταν μια τρομερή χιονοθύελλα που προκάλεσε τρομερό χάος σε όλη την περιοχή με πολύ χιόνι, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και όλη η περιοχή τώρα έχει θαφτεί στο χιόνι».

Περιγράφοντας την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι για έκτη ημέρα που παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα ο πάτερ Χρηστάκης τόνισε ότι ο κόσμος ήταν αποκλεισμένος στα σπίτια και δεν μπορούσε να πάει πουθενά.

«Δυστυχώς αυτοί που ήταν αποκλεισμένοι στους δρόμους και δεν πρόλαβαν να πάνε σπίτι ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαμε και μερικούς θανάτους γιατί μερικοί, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν (να φτάσουν στα σπίτια τους). Οπότε ήταν λίγο διαφορετικά τα Χριστούγεννα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πάτερ που λειτουργεί στην εκκλησία του Ευαγγελισμού.

Απαντώντας για το πώς βιώνουν τις πολικές θερμοκρασίες που έχουν παγώσει κυριολεκτικά τα πάντα δήλωσε ότι το κρύο ήταν πολύ και έδωσε μια αισιόδοξη είδηση, ότι η θερμοκρασία βελτιώνεται.

«Τώρα είναι -2 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία είχε φτάσει μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου τις προηγούμενες μέρες» είπε αποκαλύπτοντας ότι αυτό που τους επηρέασε ήταν η χιονοθύελλα. «Το χιόνι που έπεσε ξαφνικά μας απέκλεισε. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει τόσο ακραίο το φαινόμενο αυτό»» ανέφερε ο ιερές και ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ, αν κρίνει κανείς από το αθλητικό μπουφάν που φορούσε.

Ασφαλείς οι 600 ελληνικές οικογένειες

Μιλώντας για το Μπάφαλο ανέφερε ότι είναι μια περιοχή που είαι γνωστή για το κρύο και το χιόνι. Ερωτηθείς για την ελληνική κοινότητα που υπάρχει στην περιοχή απάντησε ότι όλοι είναι καλά. «Έχουμε κάποιους ηλικιωμένους που είναι μόνοι στα σπίτια τους, αλλά τους κοιτάξαμε όλους. Όλοι είμαστε καλά», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν από την επέκαση της χιονοκαταγίδας είπε ότι «μερικοί χάσανε το ρεύμα λόγω των δέντρων που πέσανε και τώρα αρχίζει σιγά σιγά η προσπάθεια να ξαναγυρίσουμε πίσω στην κανονική ζωή».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος