Χιονοστιβάδα παρέσυρε Ολλανδούς σκιέρ στην Αυστρία – Τρεις νεκροί

Σύνοψη
  • Οι άτυχοι σκιέρ κατευθύνονταν με την ορειβατική ομάδα τους προς καταφύγιο, σε υψόμετρο 2.500 μ.
  • Η χιονοστιβάδα είναι πιθανό να προκλήθηκε από "χαλαρό χιόνι".

Τρεις Ολλανδοί έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κοντά στο δημοφιλές θέρετρο Ζέλντεν στις αυστριακές Άλπεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών, τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας 17 σκιέρ από την Ολλανδία, οι οποίοι, με κατάλληλο εξοπλισμό που επιτρέπει την ανάβαση, κατευθύνονταν προς ένα ορειβατικό καταφύγιο σε υψόμετρο 2.500 μ. μαζί με τέσσερις Αυστριακούς οδηγούς.

Χιονοστιβάδα παρέσυρε Ολλανδούς σκιέρ στην Αυστρία – Τρεις νεκροί
Φώτο Αρχείου – Χιονοστιβάδα στην Αυστρία (AP Photo/Rudi Blaha)

«Λίγο πριν από τις 11το πρωί, κατά τη διάρκεια της ανάβασης προς το καταφύγιο Μάρτιν Μπουές, ανατολικά της κορυφής Ταλέιτ, σημειώθηκε χιονοστιβάδα μήκους περίπου 180 μέτρων και πλάτους 80 μέτρων», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Τιρόλου.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε τέσσερα μέλη της ομάδας, δύο εκ των οποίων ήταν νεκρά όταν τα βρήκαν τα σωστικά συνεργεία. Οι άλλοι δύο διασώθηκαν τραυματισμένοι. Ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, όμως ο άλλος παρέμεινε στο βουνό και τελικά απεβίωσε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι συνθήκες διάσωσης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες, εξαιτίας της πιθανότητας να σημειωθούν και άλλες χιονοστιβάδες στην περιοχή.

Χιονοστιβάδα παρέσυρε Ολλανδούς σκιέρ στην Αυστρία – Τρεις νεκροί
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Phurba Ongel Sherpa)

Την ημέρα του ατυχήματος, το επίπεδο συναγερμού για χιονοστιβάδες στην περιφέρεια του Τιρόλου, όπου βρίσκεται το θέρετρο Ζέλντεν, ήταν μέτριο, στο επίπεδο 2 της  πεντάβαθμης κλίμακας επικινδυνότητας, όμως οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την πιθανότητα χιονοστιβάδων που προκαλούνται από χαλαρό χιόνι.

Από την πλευρά του, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της χώρας στη Βιέννη ερευνά τι ακριβώς συνέβη και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Πηγές: Reuters, DW

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος