Χιλή: Καταστρεπτικές πυρκαγιές λόγω καύσωνα  αποτεφρώνουν πάνω 5000 στρέμματα   

Τουλάχιστον 5000 στρέμματα καταστράφηκαν από μια ενεργή πυρκαγιά που πλήττει τα περίχωρα της πόλης Chillán στη νότια κεντρική Χιλή, που υποφέρει αυτές τις μέρες από ένα κύμα καύσωνα στη μέση του καλοκαιριού.

Τουλάχιστον 5000 στρέμματα καταστράφηκαν από μια ενεργή πυρκαγιά που πλήττει τα περίχωρα της πόλης Chillán στη νότια κεντρική Χιλή, που υποφέρει αυτές τις μέρες από ένα κύμα καύσωνα στη μέση του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την κρατική National Forestry Corporation (Conaf) στην περιοχή Ñuble, η φωτιά είχε ήδη επηρεάσει περίπου 5500 στρέμματα στην περιοχή Chillán Viejo και άλλα 2000 σε άλλη πόλη κοντά στην περιφερειακή πρωτεύουσα, καίγοντας υποδομές και μερικά σπίτια.

Η υπηρεσία πρόληψης καταστροφών του Υπουργείου Εσωτερικών κήρυξε κόκκινο συναγερμό στην περιοχή αλλά και νοτιότερα, σε δήμο στην περιοχή Biobío, με στόχο την ενίσχυση της αποστολής πόρων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών σε εκείνες τις περιοχές με έντονη δασοκομία και γεωργική δραστηριότητα.

Ο υπουργός Γεωργίας, Esteban Valenzuela, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εκτός από το κύμα καύσωνα που αναμένεται αυτές τις μέρες γύρω από το Chillán, με θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς, ο λεγόμενος άνεμος “Puelche”  και υπολογίζεται ότι φτάσει και στη νότιο-κεντρικό περιοχή. Πρόκειται για  ξηρό και θερμό άνεμο, που φυσά από τα ανατολικά των Άνδεων.

Μαζί με τον διευθυντή του Conaf, ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης το προσωρινό κλείσιμο επτά εθνικών πάρκων από το Σαντιάγο προς τα νότια στις περιοχές Metropolitan, Ñuble, Biobío, La Araucanía και Aysén για την αποφυγή νέων πυρκαγιών.

Οι αρχές διέταξαν επίσης την εκκένωση των αγροτικών περιοχών του Ñuble λόγω του κινδύνου.

Πηγή: Reuters 

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος