Χεζμπολάχ: «Drones» επιτίθενται σε ισραηλινό αρχηγείο διοίκησης στην Άνω Γαλιλαία

Η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς στον ισραηλινό στρατό σε επίθεση με Drones σήμερα το πρωί στην Τζαατούν.

HΧεζμπολάχ ανέφερε ότι η αεροπορική επίθεση με Drones πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών στην περιοχή της πόλης Κανά και ότι ο στόχος ήταν το νέο αρχηγείο της διοίκησης του 411ου Τάγματος Πυροβολικού στο Τζατούν.

Τα drones εξαπολύθηκαν εναντίον σκηνών για εποικισμό και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών και κατά τη Χεζμπολάχ, «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και άφησαν αρκετούς από αυτούς νεκρούς ή τραυματίες».

Ο ανταποκριτής του skynews arabia ανέφερε ότι σειρήνες ήχησαν πολλές φορές στην Άνω Γαλιλαία το πρωί της Παρασκευής. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι «ένα drone εξερράγη στο Gatun» στη Δυτική Γαλιλαία.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ δημοσίευσε σκηνές από την επιχείρηση με στόχο το στρατηγικό αερόπλοιο SKYDEW στη βάση Ilania στο βόρειο Ισραήλ. Το Ισραηλινό μπαλόνι προορίζεται να παρακολουθεί και να παρακολουθεί τις πορείες επίθεσης και εκτοξεύτηκε μετά την αύξηση των επιπέδων κινδύνου και την αποτυχία του ισραηλινού κατασκοπευτικού συστήματος.

Εξ άλλου, στρατιωτικοί παρατηρητές, τον τελευταίο καιρό έχουν επισημάνει μείωση στις πτήσεις των ισραηλινών Drones «Ερμής» στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος