«Ξαναγεννήθηκα στα 102 μου» – Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου νίκησε τον κορονοϊό

Την αίσθηση πως… κορόιδεψε τον θάνατο δύο φορές έχει ο βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Νικολάι Μπαγκάγιεφ. Ωστόσο, αυτήν την φορά ο εχθρός δεν ήταν τα γερμανικά στρατεύματα που εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση, αλλά ο κορονοϊός.

Ο 102 ετών Μπαγκάγιεφ, είχε 80% βλάβη στον πνεύμονα, όταν εισήχθη με κορονοϊό στο νοσοκομείο, στην πόλη Καραλιόφ, κοντά στη Μόσχα.

Μετά από έναν μήνα στο νοσοκομείο και μία εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Μπαγκάγιεφ πήρε εξιτήριο χθες το βράδι.

«Την τελευταία φορά που αντιμετώπισα τον θάνατο ήταν το 1941. Τότε, ο δεξιός μου πνεύμονας είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της μάχης για τη Μόσχα. Όμως, ήμουν νέος τότε και κατάφερα να αναρρώσω», είπε στο πρακτορείο Reuters.

«Αυτό το διάστημα, είχα την ευρεία στήριξη των γιατρών παρά το γεγονός ότι πολλές φορές βρέθηκα στα πρόθυρα του να χάσω την ελπίδα και τη κουράγιο μου. Νιώθω πολύ ευγνώμων σε όλους τους».

Ο ίδιος είναι μεταξύ των βετεράνων που χαίρουν θαυμασμού στη Ρωσία για τον ρόλο τους στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας. Τον Μάιο, συμμετείχε στην ετήσια παρέλαση της νίκης παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ήταν δύσκολα, όμως μπορούσα να δω τους γιατρούς να δίνουν μάχη και τους βοήθησα», λέει ο Μπαγκάγιεφ, ο οποίος φορούσε τη στρατιωτική στολή του, στην οποία δέσποζαν τα μετάλλιά του, όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. «Εκείνοι είναι οι ήρωες», τόνισε ο Μπαγκάγιεφ, μιλώντας για τους γιατρούς του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος