Χαμάς: Οι θαρραλέες δηλώσεις και η έντιμη στάση του Ερντογάν ενσαρκώνουν την ιστορική και μοναδική θέση του αδελφού τουρκικού λαού

H Χαμάς εξήρε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την στάση του και για τις δηλώσεις που έκανε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του σχετικά με την υπεράσπιση των Παλαιστινίων και της ίδιας της οργάνωσης, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε στο Κατάρ με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, και τους συνεργάτες του.

«Θεωρούμε πολύτιμη τη στάση του αδελφού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την ελευθερία και την απελευθέρωση της γης του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς, όπως σημειώνουν τουρκικοί ενημερωτικοί δικτυακοί τόποι, και προσθέτει ότι εκτιμά και αισθάνεται υπερηφάνεια για τη δήλωση του Τούρκου προέδρου πως η Χαμάς είναι ό,τι ήταν οι τουρκικές δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου, υποστηρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση. Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Λέω πολύ ξεκάθαρα και ανοιχτά ότι η Χαμάς είναι ακριβώς το ίδιο με τις “Εθνικές Δυνάμεις” στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του “εθνικού αγώνα”».

Στη γραπτή ανακοίνωση της Χαμάς σημειώνεται ακόμα:

«Οι θαρραλέες δηλώσεις και η έντιμη στάση του Προέδρου Ερντογάν ενσαρκώνουν την ιστορική και μοναδική θέση του αδελφού τουρκικού λαού. Ο λαός μας θα θυμάται από στήθους αυτές τις δηλώσεις ως μια θαρραλέα φωνή για τη στάση απέναντι στο λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και στον αγώνα του για την υποστήριξη του δικαιώματος του λαού μας να απελευθερώσει τη γη του, και να επιστρέψει σε αυτήν καθώς και να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Την ίδια ώρα επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν,ο οποίος θα συναντηθεί στη Ντόχα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θανί.

Η από κοινού συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται μετά τις 19:30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος